Hrozba ostrého štrajku vodičov popradskej SAD-ky je zažehnaná

25.03.2006 Poprad

Poprad 25. marca (TASR) - Hrozba ostrého štrajku vodičov popradského závodu Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) je zažehnaná a cestujúci sa nemusia obávať p...
Poprad 25. marca (TASR) - Hrozba ostrého štrajku vodičov popradského závodu Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) je zažehnaná a cestujúci sa nemusia obávať prípadného kolapsu.

Na dnešnom rokovaní v Poprade sa odborári dohodli s vedením spoločnosti na zvýšení základnej tarifnej mzdy vodičov z 51,90 na 59,20 Sk. Po podpise dodatku ku kolektívnej zmluve by mali ukončiť štrajkovú pohotovosť.
Spokojnosť s výsledkom rokovania vyjadril šéf odborárov Michal Čekel: \"Spadol mi kameň zo srdca. Som veľmi rád, že sme sa dohodli so zamestnávateľom a k štrajku nedôjde. Cestujúca verejnosť môže byť spokojná. Autobusy nebudeme odstavovať. Zamestnávateľ akceptoval všetky požiadavky, ktoré sme vzniesli formou dodatku číslo štyri ku platnej kolektívnej zmluve. \"
Na otázku TASR, či ukončia po dnešku štrajkovú pohotovosť, Čekel odpovedal, že ak sa dnes podpíše dodatok č. 4, skončí sa aj štrajková pohotovosť. Ako konštatoval, zamestnávateľ v ostatných dvoch rokoch mzdu nenavršoval. Zvýšenie platov pocítia vodiči so spätnou platnosťou od januára 2006.
Riaditeľ závodu Peter Štefány situáciu komentoval stručne: \"Dohodli sme sa a pracujeme ďalej. \" Podľa ďalších členov vedenia nie je zámerom spoločnosti zvyšovať cestovné. Prostriedky na zvýšenie miezd vodičov budú hľadať v znižovaní nákladov.
 

Vyberte región